Houtpellets van Pelfin

De pellets van Pelfin zijn hoge kwaliteit, premium houtpellets die geschikt zijn voor verbranding in pelletkachels. Zaagsel, dat het afval is van zagerijen, wordt als grondstof gebruikt voor de houtpellets. De meeste van deze zagerijen staan in Duitsland en de Benelux, waar ons PEFC-gecertificeerde moederbedrijf het zaagsel afhaalt. Hierdoor weten wij waar het hout vandaan komt en zorgen we dat er geen extra houtkap plaatsvindt voor de productie van onze houtpellets. Op die manier, in combinatie met zo weinig mogelijk vervoer, zorgen we voor een zo klein mogelijke voetafdruk. Onze pellets zijn verkrijgbaar in handige zakken van 12,5kg en er gaan maar liefst 84 zakken op een pallet!

Witte Houtpellets

  • EN+ A1 kwaliteitsnorm
  • Schorsvrij naaldhoutzaagsel
  • Duurzaam

Bruine Houtpellets

  • DIN+ kwaliteitsnorm
  • Mix van naald- en hardhout
  • Duurzaam

een groene kat met pelfin

Pelfin® kattengrit is een kattenbakvulling van geperst zaagsel. Het is een hygiënisch systeem en zowel de kattenbak zelf als de ruimte eromheen zijn makkelijk schoon te houden. Zaagsel, of houtvezel, wordt samengeperst tot korrels en deze korrels vallen weer uit elkaar tot zaagsel wanneer ze vochtig worden. Het zaagsel vangt niet alleen het vocht op, maar … Continued

natuurlijk tuinieren met Pelfin

Bij Pelfin staan we voor duurzaamheid en dat is te zien in onze tuinproducten. Onze bodembedekkers gaan bijvoorbeeld onkruidgroei in borders tegen op een compleet natuurlijke manier. Daarnaast garanderen wij ook duurzaamheid door restproducten uit andere industrieën te gebruiken en zo lokaal mogelijk te produceren. In deze blog leest u meer over onze tuinproducten.

pelfin: écht duurzame houtpellets

Kies voor de kracht van de natuur met Pelfin. In ons assortiment vindt u verschillende gerecyclede houtproducten. Zo leveren we bijvoorbeeld de welbekende witte Pelfin naaldhoutpellets, maar ook bruine pellets die een mix zijn van hardhout en naaldhout. Beide soorten worden geleverd in handzame zakken van 12,5kg. In deze blog leest u meer over onze houtpellets.