over pelfin

Pelfin is het huismerk van Logispan. Logispan is een familiebedrijf dat is opgericht in 1959 en sindsdien is uitgegroeid tot een professionele onderneming, gebouwd op de drie krachtige pijlers duurzaamheid, passie en ondernemerschap. De verschillende divisies werken op een unieke manier samen met elkaar en met een uitgebreid Europees netwerk. Logispan is onder andere PEFC gecertificeerd voor duurzaam bosbeheer voor resthout, houtpellets en houtchips. Wat afval is voor zagerijen is grondstof voor Logispan.

Sinds enkele jaren maakt Logispan onder het merk Pelfin verschillende consumentenartikelen voor haard, tuin en dier. Met een hoofdkantoor in het aardbevingsgebied is Logispan gebrand om duurzame en milieuvriendelijke producten te maken. Hierbij wordt sterk rekening gehouden met de impact van transport op het milieu, daarom wordt de hele productieketen van ieder individueel product zo lokaal mogelijk gehouden. Voor Pelfin betekent dit praktisch dat grondstoffen nooit intercontinentaal aangevoerd worden, maar gewoon uit Frankrijk, Duitsland en de Benelux worden verkregen.

MVO

Pelfin is gespecialiseerd in het recyclen van hout afval. Dit afvalhout, of resthout, halen wij zelf af bij grote fabriekszagerijen om er weer een mooi product van te (laten) maken! Het PEFC certificaat dat Logispan voert staat garant voor een ononderbroken keten van duurzaam bosbeheer. Al het gebruikte hout komt daarvoor bestemde productiebossen.

Wanneer een zagerij een boom verwerkt tot planken en balken is er een groot deel van deze boom niet bruikbaar. Het zaagsel dat vrijkomt wordt in containers geblazen, welke door ons worden afgehaald. Deze containers brengen wij naar bijvoorbeeld naar houtpelletsfabrieken, om daar ook onze eigen Pelfin houtpellets weer mee terug te nemen.

Hetzelfde geldt voor boomschors en houtchips. Ook dit is voor zagerijen een afvalproduct dat door ons wordt afgehaald voor een tweede leven in de tuin.

Met een hoofdkantoor in het aardgasgebied hebben wij duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel staan. Al onze werkzaamheden vinden plaats in West-Europa, en het overgrote deel zelfs in Duitsland en de Benelux. Pelfin houtpellets en andere producten worden dus niet intercontinentaal aangevoerd, veroorzaken geen extra boskap en hebben geen duizenden kilometers per vrachtwagen afgelegd.

Natuur-pellets-klein

Dealer worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de producten van Pelfin en wilt u meer weten? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Dealer worden