een groene kat met pelfin

Pelfin® kattengrit is een kattenbakvulling van geperst zaagsel. Het is een hygiënisch systeem en zowel de kattenbak zelf als de ruimte eromheen zijn makkelijk schoon te houden. Zaagsel, of houtvezel, wordt samengeperst tot korrels en deze korrels vallen weer uit elkaar tot zaagsel wanneer ze vochtig worden. Het zaagsel vangt niet alleen het vocht op, maar ook nare geurtjes worden gebonden door het van dennenbomen afkomstige zaagsel. Het bevuilde zaagsel kan vervolgens heel eenvoudig uit de kattenbak worden gefilterd. Wanneer al het vuile zaagsel uit de bak is kunnen de korrels simpelweg aangevuld worden en de kattenbak is weer verschoond. Klik hier voor meer informatie over houtkorrels voor de kattenbak.

Zero waste en milieu

Het zero waste systeem voor Pelfin® houtkorrels heeft als doel te zorgen dat de impact op het milieu verminderd wordt door geen afval te creëren. Ouderwetse systemen gebruiken wegwerpproducten in wegwerpverpakkingen. Bij het navulsysteem van Pelfin® staan big bags bij dealers zodat consumenten zelf emmers kunnen vullen en af kunnen rekenen per liter of kilo. Een bijkomend voordeel is dat dit een veel goedkoper systeem is voor consumenten en winkels meer marge kunnen draaien. Lege big bags kunnen nagevuld worden en emballagepellets kunnen worden omgeruild, zo is dit een afvalvrij systeem. Ook het product zelf is milieuvriendelijk. De kattenbakkorrels van Pelfin® worden gemaakt van hout en vallen uit elkaar tot zaagsel. Door zo lokaal mogelijk in te kopen probeert Pelfin® met haar PEFC gecertificeerde moederbedrijf de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Het product is dus volledig gemaakt van een hernieuwbare grondstof en het restproduct is biologisch afbreekbaar. Zo heeft noch de verpakking, nog het product zelf impact op de afvalberg. Meer informatie over onze productieprocessen lezen? Klik dan hier.

Voordelen voor dealers

Allereerst geeft dit systeem uw winkel een groene, ecologische uitstraling. Dit is niet alleen belangrijk voor het imago van uw winkel, maar u helpt ook daadwerkelijk mee om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Een volgend voordeel is de compactheid van het product, de big bag neemt 1m2 vloeroppervlakte in, maar op deze meter staat 900 liter kattenbakvulling. Voor hetzelfde aantal liters zakgoed in stellingen heeft u meer ruimte nodig. Zeker wanneer er verschillende verpakkingsgroottes aangeboden worden, dat brengt ons weer bij een ander voordeel: Omdat er per liter afgerekend wordt kunnen mensen ook exact afrekenen wat ze nodig hebben of op dat moment mee kunnen nemen. Een laatste voordeel is de periodiek terugkerende klant, omdat het een vrij nieuw systeem is moeten uw klanten wel in uw winkel terugkomen. Meer informatie of ook dealer worden? Klik dan hier.