natuurlijk tuinieren met Pelfin

Bij Pelfin staan we voor duurzaamheid en dat is te zien in ons aanbod van tuinproducten. Onze bodembedekkers gaan bijvoorbeeld onkruidgroei in borders tegen op een compleet natuurlijke manier. Wij garanderen die duurzaamheid door vooral restproducten uit andere industrieën te gebruiken en zo lokaal mogelijk te produceren. In deze blog leest u meer over onze tuinproducten. Onze tuinproducten zijn er vaak in twee verschillende formaten Big Bags van 1 m3 en 1,85 m3. Ons aanbod van producten voor in de tuin ziet er als volgt uit:

Pelfin boomschors

In ons assortiment boomschors hebben wij drie soorten boomschors: Pelfin Dennenboomschors, Pelfin Franse boomschors en Pelfin Franse decorschors. Alle drie soorten boomschors zijn geweldige bodembedekkers die op een natuurlijke manier onkruidgroei in borders voorkomen en de ondergrond beschermen tegen vorst. Daarnaast kunnen ze ook nog ingezet worden voor de sier zoals bijvoorbeeld als opvulling van een tuinpad.

Welke soort schors kies ik?

Het Franse klassieke boomschors is van iets hogere kwaliteit en gaat iets langer mee dan het dennenboomschors. Het Franse decorschors is dan van een nog wat hogere kwaliteit en blijft nog langer goed dan de andere twee soorten. Zo bevat de premium variant geen vezels waardoor het erg duurzaam is en nog langer meegaat. Alle drie soorten boomschors zijn verkrijgbaar in Big Bags. Naast ons aanbod Big Bags verkopen we ook nog 70L zakken dennenboomschors en Franse decorschors waarbij het Franse decorschors van hogere kwaliteit is.

Pelfin Cacaodoppen

Een goed voorbeeld van gerecyclede producten zijn onze Pelfin cacaodoppen. Deze cacaodoppen zijn volledig milieuvriendelijk en zijn afkomstig uit de chocolade-industrie als restproduct en daardoor is dit product de ultieme natuurlijke bodembedekker voor in de tuin. Het  verrijkt namelijk de grond en weert onkruid, slakken en zelfs katten uit borders. Pelfin cacaodoppen leveren we in Big Bags en is gegarandeerd van de beste kwaliteit.

Pelfin Potgrond en Tuinaarde

Bij Pelfin denken we natuurlijk ook aan de grond waar de planten in staan en daarom hebben wij bemeste tuinaarde en natuurlijk potgrond. Pelfin bemeste tuinaarde is een bodemverbeteraar dat verrijkt is met tuinturf, compost en meststoffen. Onze tuinaarde is daardoor een natuurlijk product geschikt voor het ophogen van de tuin of borders. Pelfin potgrond is ook een natuurlijk product en is geschikt voor alle soorten pot- en tuinplanten. Onze potgrond heeft een RHP-certificaat en heeft daardoor een gegarandeerde kwaliteit. Pelfin Potgrond en Pelfin Tuinaarde worden beide geleverd in Big Bags van 1m3.

Pelfin Houtchips

Naast al deze producten verkopen wij ook nog twee soorten houtchips in Big Bags: Pelfin Boshoutchips en Pelfin Decor houtchips. Pelfin Boshoutchips is super duurzaam omdat het verkregen wordt uit de reststromen van de lokale houtindustrie en is daardoor een zeer milieuvriendelijke bodembedekker. Pelfin Houtschips decor zijn stamhout snippers vervaardigd van naaldhout dat ook voortkomt uit de reststromen van de houtindustrie. Zo zijn beide soorten schorsloze houtchips een geschikt product die op een natuurlijke manier uw tuin of borders een decoratieve uitstraling geven. Met de producten van Pelfin ziet uw tuin er prachtig uit en is het ook nog duurzaam!