pelfin: écht duurzame houtpellets

De termen duurzaam en duurzaamheid horen we tegenwoordig overal terug. Vaak gaat het dan om het ontwikkelen van nieuwe brandstofbronnen of het beschermen van de natuurlijke omgeving en het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarbij staat het in stand houden van het ecosysteem centraal. Duurzaamheid beschermt onze natuurlijke omgeving en de ecologische en menselijke gezondheid. Daarom staat duurzaamheid ook bij Pelfin hoog in het vaandel.

duurzaam transport

Kies voor de kracht van de natuur met Pelfin. In ons assortiment vindt u verschillende gerecyclede houtproducten. Zo leveren we bijvoorbeeld witte Pelfin houtpellets en bruine Pelfin houtpellets. We proberen de hele productieketen, van boom tot consument, zo lokaal mogelijk te houden. We zorgen dat ons transport en onze productie lokaal wordt geregeld. Met hulp van ons moederbedrijf, onze transporteurs en ons dealernetwerk proberen we het transport, en zo de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Duurzame productie

Letterlijk genomen is duurzaamheid hoe de natuurlijke systemen functioneren. Hoe deze onderling hun eigenschappen behouden en alles doen om de ecologie in evenwicht te houden. Om vandaag de dag alles in evenwicht te houden is innovatie nodig. Of we het nou willen of niet, ooit raken de fossiele brandstofreserves uitgeput en daarom moeten er alternatieven verzonnen worden. Houtpellets zijn een manier van hernieuwbare brandstof. Een belangrijk aspect van de duurzaamheid van houtpellets is de herkomst van het hout. We leveren lokaal geproduceerde houtpellets. Ons moederbedrijf verzorgd de transport van het zaagsel dat we nodig hebben om de pellets te produceren. Dit zaagsel brengen we naar lokale fabrieken, die het zaagsel voor ons tot pellets persen. Op deze manier weet u zeker er voor Pelfin houtpellets geen extra bos gekapt wordt, of hout van de andere kant van de wereld wordt aangevoerd.

certificaten

Pelfin houtpellets vallen onder DINplus en ENplus kwaliteitsnormen. Een certificering is het bewijs dat een product, proces of dienst aan specifieke eisen voldoet. Door deze eisen bent u altijd gegarandeerd van een hoogwaardig product. Wat houden die eisen dan precies in? Die eisen houden in dat bij de aanvoer van het hout aan de fabriek nauwkeurig wordt toegezien op schorsvrije zaagsel voor de witte houtpellets. Dit schorsvrije zaagsel zorgt er mede voor dat de witte Pelfin houtpellets een zeer laag as-gehalte achterlaten.

Hoe zit dat dan bij de bruine Pelfin houtpellets?

Bij de aanvoer van hardhout voor de bruine Pelfin houtpellets wordt nauwkeurig toegezien of er onbehandeld hardhout wordt aangevoerd. Onbehandeld hardhout zorgt voor een hoge verbrandingswaarde van de houtpellets.

Op basis van alle bovengenoemde eisen kunnen we u een hoogwaardige brandstof leveren die voldoet aan verschillende eisen. Zoals al eerder genoemd brengen de Pelfin houtpellets geen slakvorming of asresten met zich mee en worden de houtpellets lokaal, duurzaam en verantwoord geproduceerd. Dit maakt onze pellets tot een duurzame en milieuvriendelijke optie en de juiste keuze voor u.