Een schone stal met Pelfin zaagsel

Een fijn en zacht ligbed bevordert het comfort en het welzijn van uw dieren. Een droge ligplaats voorkomt infecties, wondjes en andere ongemakken. Pelfin zaagsel zorgt voor een egaal en droog ligbed en heeft een groot absorberend vermogen. Ons zaagsel wordt dan ook veel gebruikt in ligboxen en varkensstallen. In deze blog leest u meer over ons eerste soort Pelfin zaagsel.

Wat is zaagsel precies?

Zaagsel is het fijnste restproduct uit de houtschaverijen. Deze fijne deeltjes zijn erg zacht voor de hoeven en de huid en creëert dan ook een zacht en comfortabel ligbed voor uw dieren. Voordat het bij u in de boxen terechtkomt, wordt het zaagsel meerdere malen gezeefd. Dat zorgt er voor dat u een product wat zo stofvrij mogelijk is gemaakt. Dit is belangrijk voor het voorkomen van irritatie aan de luchtwegen van uw dieren. Daarnaast zorgt zaagsel voor een schone en frisse uitstraling in uw boxen.

Wat zijn de voordelen van Pelfin zaagsel?

Ons Pelfin zaagsel zorgt voor een natuurlijke en frisse houtgeur in de stallen. Daarnaast zal een sterke ammoniakgeur in de stallen worden voorkomen door het sterk absorberende vermogen van ons zaagsel. Het zaagsel is zeer gebruiksvriendelijk waardoor u met geringe inspanning een schone en frisse uitstraling in de stallen kunt realiseren. Tevens zorgt de compacte structuur van het zaagsel voor een klein mestvolume en daardoor een mesthoop die minder snel vol is. Het eerste soort zaagsel wordt verpakt in balen, wat ervoor zorgt dat schadelijke bacteriën als Klebsiella minder kans krijgen. Bij Pelfin bent u altijd verzekerd van A-kwaliteit.

Zorgen voor kwaliteit

Bij Pelfin wordt uitsluitend eersteklas droog materiaal gebruikt, afkomstig uit houtzagerijen en -schaverijen. Het vuren zaagsel wordt daarnaast grondig ‘ontstoft’ om u een zo stofvrij mogelijk product te kunnen leveren. Met ons Pelfin zaagsel creëert u een schoon en egaal ligbed en het hoge absorberend vermogen zorgt ervoor dat uw dieren altijd op een droge ondergrond kunnen liggen. Hierdoor blijven bijvoorbeeld de uiers van uw vee schoon en wordt het risico op infecties zo verkleind.

Ons Pelfin zaagsel van zacht vurenhout is geschikt voor meerdere dieren. Zo is Pelfin zaagsel niet alleen geschikt voor in uw koeien- en varkensstal, maar ook voor in uw paarden-, pluimvee- en schapen- of geitenstal!

Voor een schone, frisse en droge stal is ons zaagsel dus een goede keuze. De handzame balen zorgen voor groot gebruiksgemak en de losse structuur van het zaagsel zorgt voor het gemakkelijk uitstrooien en verdelen in de (lig)boxen. Met Pelfin zaagsel waarborgt u een optimaal welzijn voor uw dieren!